hamilelikte oluşan çatlaklar, hamilelikte oluşan çatlakların tedavisi, lazer çatlak tedavisi

Hamilelikte Oluşan Çatlaklar ve Lazer Tedavisi

Çatlak nedir? Bu nasıl olur?

Deri dokusunun aşırı gerilmesi, deri altındaki kolajen ve elastin dokularında hasara neden olur. Bu dokuların tahrip olması cildin üst tabakasında yırtıklara neden olur. İlk başta sadece pembemsi bir tonu olan çatlaklar zamanla mor bir renk alır ve sonra soluklaşarak beyaz bir görünüm alır. Deride renk değişikliğine ek olarak ciltte yara veya şişkinlik şeklinde görsel rahatsızlıklara neden olur. Hamilelik nedeniyle kilo alan anne adaylarında, gelişme sırasında hızla büyüyen ve ani kilolu genç erişkinlerde, açık tenli ve genetik yatkınlığı olan kişilerde cilt çatlakları daha sık görülür. Düzenli olarak kortizon alan ve uzun süre kortizonlu krem ​​kullananlar özellikle çatlama riski altındadır.hamilelikte oluşan çatlaklar, hamilelikte oluşan çatlakların tedavisi, lazer çatlak tedavisiÇatlaklar nasıl tedavi edilir?

Hamilelikte çatlama sonrası tedaviye başlamadan önce gebeliğin sonlandırılması beklenmelidir. Fissür için en yaygın kullanılan tedaviler arasında dermatoterapi, yüksek trombosit plazma (PRP), karboksiterapi, DYE darbeli lazer (boya lazerleri) ve fraksiyonel lazer bulunur. Dermatoterapi, çatlak bölgelerdeki çatlaklardan kolajen ve doku rejenerasyonu enjekte etmek için ince çelik iğneli dermoroller adı verilen bir cihaz kullanır. Hastadan alınan kan, kırmızı ve beyaz kan hücrelerine bölünür ve kalan trombositlerden zengin olan serum, çatlak deriye mezoterapi iğneleri ile enjekte edilir. Serum maddeleri, cilt altında kolajen üretimini ve doku yenilenmesini destekler. Deri altına karbondioksit enjekte ederek kan dolaşımını hızlandırmayı amaçlayan karboksiterapi yöntemi, kolajen oluşumunu ve cilt kalınlığını artırarak çatlakların görünümünü iyileştirir. Pulsed dye laser (dye laser) ve fraksiyonel lazer, son yıllarda en yaygın ve başarılı çatlak tedavileridir.

Lazerle çatlaklar giderilebilir mi?

Çatlakların% 100 iyileşmesi imkansızdır ve cilt herhangi bir işlem yapılmadan tamamen eski görünümüne kavuşur. Çatlaklara yönelik en etkili tedavilerden biri olan lazer tedavisi ile bile kişinin cilt tipine bağlı olarak başarı oranı% 85’i geçmemektedir. Yeni oluşan ve kırmızı-mor çatlaklarda başarı oranı oldukça yüksek olan DYE darbeli lazer yönteminde lazer ışınları damarları hedef alarak kızarıklığı azaltır. Derinin hem üst hem de alt katmanlarını etkileyen fraksiyonel lazer tedavisi, son yılların en etkili ve en yeni tedavi yöntemlerinden biridir. Çatlak cildi hedef alan lazer ışınları çatlak bölgelerde mikroskobik yaralar oluşturur ve bu bölgede yeni epidermal doku ve kolajen oluşturur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir