kış ayında beslenme, kışta nasıl beslenilir, kışta beslenme

Kış Mevsiminde Beslenme

Günlük diyet yaşam tarzını ortaya çıkarır. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, çalışma zamanı, boş zaman, hareket halinde geçirilen zaman, arkadaşlarla buluşma, seyahat, ev düzeni veya evde düzensizlik gibi durumların beslenme alışkanlıkları oluşturduğunu belirterek, “ en önemlisi içinde bulunduğumuz sezon. Kış aylarında aktivitemiz azaldığında, bağışıklık sistemimizi grip gibi olası enfeksiyonlara karşı güçlü tutmalıyız. Bunu yapmak için düzenli egzersiz yapmanız ve bol miktarda sağlıklı yemek yemeniz gerekir. “kış ayında beslenme, kışta nasıl beslenilir, kışta beslenmeEnfeksiyonlara karşı A ve C vitamini içeren besinler tüketilmelidir.

Beslenme ve diyet uzmanı Tuba Örnek, hareketliliğin azaldığı kış aylarında grip gibi olası enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemli olduğunu söyledi: “Her şeyden önce meyve, sebze ve meyve yemeye özen gösterilmelidir. lif. “Yüksek lifli meyve ve sebzelerin kırmızı, mor, turuncu ve yeşil renkleri antioksidan içerdiklerinin kanıtıdır” dedi.

Her gün 2-3 bardak bitki çayı bağışıklık sistemini güçlendirir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, ekmeklerde kepekli tahıllar, çavdar ve kepekli tahıllar yenildiğinde diyet, beslenme ve diyet uzmanına meyve ve sebzelerin yanı sıra yulaf ezmesi ve kuru baklagillerin de eklendiğini söyleyen Tuba Örnek, “Probiyotikler yoğurt gibidir ve kefir de vücudumuzun direncini arttırır. Bitkisel çayları enfeksiyonlara karşı tüketmek de faydalıdır. Her gün 2-3 bardak ıhlamur, zencefil, adaçayı, kuşburnu veya ekinezya çayı bakterilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Omega-3 yağ asitleri ayrıca bağışıklık sistemimizi güçlendirir. “Omega-3 esas olarak balık, semizotu ve cevizde bulunur.”

Kışın çok çorba yiyebilirsin

Kış yemekleri denilince akla ilk gelen sıcak çorba olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, kışın çok çorba tüketmenin önemli olduğunu söyledi. Örneğin kış aylarında su ihtiyacının azalabileceğini belirterek: “Vücudun ortalama 10 bardak (2 litre) suya ihtiyacı var. Su ihtiyacı idrarın rengine göre değerlendirilebilir. Koyu sarı, su talebinin karşılanmadığı anlamına gelir. “İçme suyu aynı zamanda metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor ve birçok faydası var” dedi.

Tansiyonu olan hastalar marinat tüketimine dikkat etmelidir.

Turşuların bağırsaklardaki faydalı bakteri sayısını arttırmak gibi çok faydalı özelliklere sahip olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “C vitamini başta olmak üzere turşulardan çeşitli vitamin ve mineraller alabiliyoruz. Ancak tuz içeriği yüksek olduğu için özellikle tansiyonu olan hastalar dikkatli olmalı ”diye uyardı.

Kış mevsimi dostu yemek

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, bağışıklığı artıran gıda ve şifalı otların da hastalık durumunda önemli bir destek olduğunu söyledi.

Probiyotikler ve Lifli Gıdalar: Bağırsakları ilaç atığıyla ilişkili zararlardan korur. Kabızlık ve ishali tedavi etmek.

Bitkisel çaylar: Soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına faydalıdır. Boğaz kuruluğunu önler. Kuşburnu çayı ayrıca C vitamini içerir.

Sebzelerde, meyvelerde, balıklarda bulunan antioksidanlar; Et, süt, yoğurt gibi proteinli besinler: hastalık sırasında vücudun bakteri ve virüslere karşı savaşmasına destek olurlar.

Su: Enfeksiyon sırasında sıvı kaybını yeniler. Boğaz kuruluğunu önler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir