pandemi döneminde çocuklara yaklaşım, online eğitim, pandemide online eğitim

Online Eğitim İçin Ebeveynlere 15 Öneri

COVID-19 salgınına karşı alınan tedbirin bir parçası olarak, birçok insanın günlük yaşamlarının değiştiğini, sosyal ilişkilerinin sınırlandığını, alışkanlıklarının değiştiğini ve konforlarının kötüye gittiğini biliyoruz. Sosyal izolasyonun hastalığın yayılmasını yavaşlattığı ve günlük sosyal mesafenin virüsün bulaşma riskini azalttığı bir gerçektir. Bu durum yetişkinler kadar bizi de etkilese de iş hayatımızda, sosyal hayatımızda, günlük hayatımızda, beden ve ruh sağlığımızda ne gibi değişiklikler oluyor, Eylül ayında genellikle okula gitmek zorunda kalan milyonlarca çocuğa ne olacak?pandemi döneminde çocuklara yaklaşım, online eğitim, pandemide online eğitimNisan ayından beri okula gitmeyen, eğitimine evden devam etmeye çalışan, hatta yapamayan çocuklara ne oldu? Bu çocuklarla evde ne tür anne ve babalar, büyükanne ve büyükbabalar veya yardımcı kız kardeşler olmalı? Yakın gelecekte tüm bu insanları neler bekliyor?

Öncelikle bu ülkeyi ilk tanıdığımız söylenmelidir. Geçmişte uzaktan eğitim, okula erişemeyen, devam etmeyen veya ilk ve ortaokul diplomalarını tamamlamak için zamanı olmayanların küçük bir kesimine yönelik bir programla sınırlıydı. Müfredat vardı, ardından televizyon, kitaplar ve nihayet İnternet ve dönem sonu sınavları. Ancak ilk defa milyonlarca çocuğun örgün ve gündüz eğitime katılamadığı, sadece internet ve televizyon aracılığıyla uzaktan kontrol edilmeye çalışıldığı bir sisteme tanık oluyor ve test ediyoruz. Uzmanlar olarak bu konudaki deneyimimiz ve bilgimiz zamanla artacaktır. Bu arada bilimsel bilgiler ışığında en iyi yolları, en basit ve en uygun çözümleri bulmak için birlikte çalışacağız. Ebeveynler İçin Uzaktan Eğitim Süreçlerini Yönetmek İçin Bazı İpuçları …

Unutulmamalıdır ki binlerce çocuk televizyona, internete ve bilgisayara erişemiyor ve bu eğitimleri tamamlayamıyor. Yani çocuğunuz istediği notları almıyorsa endişelenmeyin!

Uzaktan eğitimin çocukları okullarından, yani arkadaşlarından, sosyal ilişkilerinden, alıştıkları düzenden, bahçelerinden, tarihlerinden, gruplarından ve “bağımsızlıklarından” uzak tuttuğunu ve bunun onlar için normal kabul edilmesi gerektiğini unutmayın. …

Çocukların katıldıkları okullar, uzaktan eğitimin süresini, şeklini ve birbirine bağımlılığını belirler. Bu programlar için asgari uygunluk tartışılmalıdır.

Tüm çocuklar sosyal olarak kendilerini kanıtlayamasa da, bazı çocuklar kendilerini kanıtlamak isteyebilir. Çocuğunuzun kendisini ekranda nasıl gösterdiğine dikkat edin. Bu izleme çocuğu rahatsız etmeden uzaktan yapılmalıdır. Çocuktan geribildirim ve öğretmenden bilgi alınmalıdır.

Uzaktan eğitimle, evde çocuğunuzun sessiz, hareketten uzak, yalnız kalabileceği ve mümkün olduğunda kulaklık kullanabileceği bir ortam yaratmaya özen gösterilmelidir.

Çocukların dikkat süresi yaşla birlikte değişebilir. Bu nedenle çocukların etkili olması ve öğrettikleri derslere veya öğretmenlerine ara vermeden, ekrandan kalkmadan, hareket etmeden veya oyun, yemek, bakım, uygun uyku gibi ihtiyaçlarını karşılamadan odaklanmaları beklenmemelidir. … saat.

Çocukların sağlanan programlara uyum sağlamaları desteklenmelidir. Bu, çocukların belirli bir saatte kalkmalarına, pijamalarından kurtulmalarına ve göze çarpan bir yerde ders saatlerini kaydetmelerine yardımcı olur.

Artık çocuklarının saatlerce ekran karşısında oturmasını istemeyen uzmanlar ve ebeveynler bu duruma zorlanıyor. Sonuç olarak, çocukların göz ve iskelet sağlığı risk altındadır. Bunu yapmak için, masada dik oturduklarından, ekrandan yeterli bir mesafede oturduklarından ve dersler arasında hareket ettiklerinden emin olmalısınız.

Ders sırasındaki abur cubur yiyecekler çocukların dikkatini dağıtabilir ve aşırı kilolu olmalarına neden olabilir. Okul gibi çocuklar için yemek zamanları belirlemek bu sorunu azaltabilir.

Çocuklar molalarda dijital ekranlara yaklaşmamaya dikkat etmelidir.

Bütün gün ekranda olan bir çocuğun akşam belli bir saatten sonra ekranda görünmemesine, zihinsel ve fiziksel olarak kendini yormamasına özen gösterilmelidir. Sosyal ve iletişim ihtiyaçlarını karşılamalarına izin verin.

Uzaktan eğitim sırasında çocuklara eşlik etmek, ortak problem çözmek, çocuğa kitap getirmek veya “parmağınızı kaldırın” gibi çocuğun hayatına müdahale etmek onların gelişimine katkı sağlamaz. Okul, çocukların bağımsız kararlar verebilecekleri, gelişip eksikliklerini fark edebilecekleri bir yerdir. Bunu anlamaları için onlara karışmamalısın. Mümkünse işinizi görmezden gelin ve şu anda orada olmayın.

Çocuklarınızın ev ödevlerini takip etmeyin (özellikle 2. sınıftan sonra). Çıkışta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir